FIBERNYTT NR 11-2016

27 november 2016

Hej!

Nu är i princip all grävning klar och blåsning av fiber är i sin slutfas. Nu återstår då dosan på insidan väggen, den så kallade mediaomvandlaren. Det ni måste veta nu är; vart dosan ska sitta på insidan av huset samt markera den, att det inte står möbler i vägen, att den ska sitta bredvid ett eluttag 220W, att hantverkarna kommer in i ert hus och att det är fritt från snö till era hus. Mediaomvandlaren kan sitta i kallställda hus men ska inte slås igång förrän huset är uppvärmt. Får ej placeras i våtutrymme.

Detta arbete beräknas börja v. 48 med start i västra Görvik från Sörgårn (Synnöve & Rolf) till landsvägen förbi Bränna ner till sjön vid Jenny och Jocke. Arbetet beräknas ta två timmar per inkoppling. Borrningen i väggen kommer att ske från insidan av huset och ut. Ni som inte har en extra nyckel hos en granne måste ombesörja så att hantverkarna kan komma in i husen.

Avtal med kommunikationsoperatören Telia är nu påskrivet. Nu inväntar vi att få datum klart för inkoppling till Skanovas kabel genom våra byar. När det är klart kommer vi att kalla till medlemsmöte.

Gå gärna in på vår hemsida http://forenadefiberbyar.se/

Med vänliga Fiberhälsningar
Styrelsen i Förenade Fiberbyar
Genom Gertrud Olsson