månadsarkiv: november 2016

FIBERNYTT NR 10-2016

14 november 2016

Hej!

När vi började med arbetet med fibern till våra byar var frågan -Hur mycket koster det? Nu är frågan -När är det klart?

Nästan all grävning är klar och blåsning av fiber är under arbete. Alla ska nu ha fått sin dosa ute på väggen monterad. Nästa steg är att få borrat i husväggen och en dosa (mediaomvandlare) på insidan monterad. Där måste alla tänka till! Vart den ska sitta, att det är fritt från möbler och att det finns någon som kan låsa upp hos er som inte är på plats. Som det ser ut nu kan det ske redan om nån dag. Ni som inte har en extra nyckel hos en granne måste ombesörja så att hantverkarna kan komma in i husen.

Vi håller i dagarna på att skriva ett avtal med en så kallad kommunikationsoperatör, som i detta fall är Telia. Det är kommunikationsopperatören som ser till att det blir liv i den optiska glasfibern och att vi får kontakt med yttervärlden. När det är klart kommer vi att kalla till ett informationsmöte för alla medlemmar.

Hos de flesta föreningar som jobbar med fiber i små byarna får var och en själva ordna med grävnigen från byfibern till sina hus, borrning i ytterväggen och installation på innerväggen. Vi i Förenade Fiberbyar har valt att inkludera allting i priset. Det känns som det var ett klokt och bra beslut.

Fakturor går ut till alla medlemmar och betalningar kommer in i en jämn ström. Jag vill tacka för er goda moral och samarbetsvilja. Det har underlättat för de som arbetar med bokföringen att betalningarna kommer i tid, rätt summa och avsändare.

Gå gärna in på vår hemsida http://forenadefiberbyar.se/

Med vänliga Fiberhälsningar

Styrelsen i Förenade Fiberbyar

Genom Gertrud Olsson