månadsarkiv: juni 2015

Information

MEDLEMSINFORMATION FRÅN FÖRENADE FIBERBYAR
Förenade Fiberbyar, ServaNet, Ragunda och Strömsunds kommuner har under en lång tid arbetat för fiber till byarna Björkvattnet, Fullsjön, Borgvattnet, Köttsjön, Görvik och Sörviken.
Då det gäller byarna i Ragunda kommun har ServaNet sökt bidrag för det ortsammanhängande nätet mellan Stugun-Mårdsjön-Öravattnet- Skyttmon-Borgvattnet-Fullsjön-Björkvattnet och till länsgränsen.
När det gäller Görvik och Sörviken (och många fler byar på sträckan Örebro-Luleå) har Skanova sagt nej till samförläggning trots att det kommer att grävas genom våra byar.
Förenade Fiberbyar har kontaktat generaldirektör Göran Marby, Post- och Telestyrelsen, centerpartiets ledare Annie Lööf, verksamhetsledare Terese Bengard, Hela Sverige ska Leva, riksdagspolitiker från länet, regionpolitiker i Jämtland/Härjedalen, kommunpolitiker, press och Sveriges Television för att utöva påtryckningar på Telia/Skanova.
Strömsunds kommun kommer att ha ett möte den 11 juni med Skanova och Zitius i Hammerdal om fiberdragningen genom länet och representanter från Görvik och Sörviken är inbjudna att delta på mötet. Förhoppningen är att en samförläggning av fiber mellan Görvik och Sörviken kommer att ske. Ett möte med regionpolitiker, riksdagsledamöter, länsstyrelsen, kommunpolitiker, Hela Sverige ska Leva och SVT kommer att äga rum den 22 juni i Östersund.
Två fastigheter i östra Görvik har fått markavtal av Skanova för att kunna komma under vägen. Meddela gärna Gertrud Olsson eller Eivor Frestadius om fler har fått tillsänt avtal från Skanova i Görvik eller Sörviken. Ju mer vi vet om Skanovas planer ju bättre förberedda blir vi inför mötet med dem.
Om du inte är medlem i fiberföreningen finns fortfarande möjlighet att gå med. Sätt in 100.- i medlemsinsats och 100.- i årsavgift på bankgiro 160-5104, märk inbetalningen med din fastighetsbeteckning.
Juni 2015 Vi i styrelsen önskar er en skön sommar
Förenade Fiberbyar